Доктор Робін Берзин дає чіткі і практичні поради щодо позбавлення від шкідливої звички до цукру. Читайте докладніше як же можна відмовитися від солодкого і як краще зробити цукрове очищення в домашніх умовах. Природа пропонує багато солодкого – подумайте про соковитих сливах, які капають з вашого підборіддя, про багатих мінералами фініках, занурившись, немов небеса, в ложку горіхового масла, в мед, – але рафінований цукор змінив гру.
Рафінований і перероблений цукор може змінити хімію нашого мозку і змусити нас подавати сигнали, спраглі більше того, що змушує нас відчувати себе млявими, роздутими і схвильованими. Доктор Робін Берзин, доктор інтегративної медицини і засновник сучасної клініки здоров’я, в яку входять тільки учасники, пропонує кілька практичних порад щодо усунення цукру, що викликає залежність.
Це не так просто, як сила волі, тому залиште цю запаморочливу поїздку на старті. Йдеться про зміну мікробів у вашому кишечнику, щоб жадати того, що буде найкраще служити вашому тілу і духу.
Підніміть руку, якщо ви жадаєте десерт після обіду, часто купуєте упаковані продукти, або їсте або замовляєте готову їжу кілька разів на тиждень. Ви так і робите? Ви, ймовірно, споживаєте більше цукру в своєму раціоні, чим ви думаєте, навіть якщо ви не їсте цукерки і варення.
Проблема в тому, що цукор активує той же центр винагороди в вашому мозку, що і кокаїн, тому він може викликати звикання. Але виконання детоксикації цукру може допомогти вам скоротити тягу до цукру і повернути назад деякі побічні ефекти занадто великої кількості цукру.
Вплив цукру на організм і мозок
Найбезпосередніший вплив цукру на ваш організм – це рівень цукру в крові. Коли ви їсте такі речі, як прості вуглеводи у формі хліба, печива, газованої води, цукерок або чого-небудь, що містить столовий цукор, вони швидко потрапляють в кров, викликаючи стрибок вмісту цукру в крові. Коли це відбувається, ваше тіло відчуває раптове підвищення енергії, і ваша підшлункова залоза включається і випускає інсулін, щоб збалансувати рівень цукру в крові.
Коли ваше тіло очищається від цукру в крові, це призводить до сумнозвісного краху цукру, тоді ваша енергія падає. Якщо постійно проводити своє тіло через цей цикл, ваша підшлункова залоза переходить в перевантаження, приводячи до таких захворювань, як діабет 2 типу.
Надмірне споживання цукру також живить шкідливі бактерії в кишечнику. Ваш кишечник складається з трильйонів бактерій, і те, що ви їсте, впливає на те, які бактерії контролюються. На жаль, погані бактерії процвітають на простих вуглеводах, особливо на цукрі. Коли ви їсте занадто багато, ви стимулюєте зростання кандиди і дріжджів, які викликають туман мозку, висип, проблеми з травленням і багато іншого.
Велика кількість цукру і рафінованих вуглеводів також може викликати запалення. Короткочасне запалення – це добре, коли ваше тіло відновлює поріз або зламану кістку, але хронічне запалення, що виникає через неправильне харчування, може мати серйозні наслідки для здоров’я. Серед іншого, це пов’язано з депресією, хворобами серця і екземою.
На щастя, ви можете поліпшити стан свого тіла і повернути назад симптоми, змінивши раціон і відмовившись від рафінованих продуктів, повних цукру.
Як зробити цукрову чистку
1. Очистіть свою кухню
Для початку найпростіший спосіб уникнути цукру – це коли його немає на кухні. Киньте очевидні джерела, такі як хліб, макарони та інші упаковані продукти, але також остерігайтеся прихованих джерел цукру. Такі речі, як куплені в магазині заправки для салатів, соуси, приправи, соки, заморожені страви, сухофрукти і ароматизовані йогурти – всі вони містять цукор. Перевірте етикетку, якщо ви не впевнені. Скорочення цих продуктів поліпшить Ваше травлення і ясність розуму.
2. Зробіть 5-денну очищення
Цукор може легко проникнути в ваш раціон, якщо ви не думаєте заздалегідь про те, що є, тому що стає легко дістати то що є в холодильнику або будинку в шафці. Повна відмова від цукру може допомогти вам відновити ваш смак і змінити кишковий мікробіом.
3. Їжте багато листової зелені
Кале, зелень і шпинат зараз ваші найкращі друзі. Вони допоможуть подщелачивать організм (зменшити запалення) і дати вам велику дозу поживних речовин, таких як вітаміни К, С і А, і наповнення клітковиною.
4. Пийте більше води
Гідратація важлива весь час, але це особливо важливо, коли ваше тіло проходить через режим детоксикації цукру. Вода допомагає вашим життєво важливих органів виводити токсини і застій з організму.
5. Рухайте своїм тілом
Підвищення пульсу допомагає природним чином підвищити вашу енергію і нормалізувати рівень інсуліну. Вправи допомагають перенести цукор в м’язи для зберігання, відразу ж збільшуючи чутливість до інсуліну. Ефект може тривати до 48 годин.
6. Запам’ятайте співвідношення клітковини до цукру
Приймайте їжу, використовуючи тільки натуральні, нерафіновані джерела цукру (наприклад, чистий кленовий сироп, мед з польових квітів, цільні фрукти і фініки) і бажано в першій половині дня. Всі страви і солодкі сніданки повинні бути розроблені в ідеальному співвідношенні 1: 1 клітковини до цукру, щоб збалансувати і стабілізувати рівень цукру в крові, сприяти зниженню ваги і підтримувати здоровий мікробіом.
Нарешті, важливо не допустити, щоб цукор став ворогом, як жир був в 90-х роках. Жодне поживна речовина не є дияволом, воно стосується балансу і отримання його з високоякісних, цільних джерел їжі.